Pánská jízda 2011

12.12.2011 00:00

PÁNSKÁ JÍZDA 2011 aneb Dukelský priesmyk v obrazoch

Další z našich akcí bez chybičky, snad jen počasí mohlo být lepší. Vše perfektně připravil Mirek Dušín, za což mu děkujeme.

Cesta na Východ dopadla výtečně.

První den po přesunu z nádraží v Bardejove do Svidníku (v hustém a vytvalém dešti) jsme navštívili místní  skanzen s umělci typu soudruh Dušan Grúň a soudružka Helena Vondráčková. Přes tento otřesný zážitek část výpravy nezklamala a začala s užíváním "Lesného koňaku" doplněného studenou domácou klobásou.

Další den sme dobyli Dukelský priesmyk. Cesta nebyla špatná, jen odpoledne nemuselo tak svinsky pršet. Přesto jsme po dobytí letadla a náročné trasy přes "Stezku smrti" všichni dorazili do cíle, někteří ovšem bez pedálu. Borovička opět výborná.

 

Také další přesun byl dobře naplánován,většina kolistů jela těsně kolem kolon kamionů, podařilo se opravit Pavlovo kolo a dorazili jsme úspěšně do Sniny. Zde byl jeden z vrcholů výpravy: Steaky na grilu a tzatziki, kytaristi hráli a neladili, lilo jak cyp, spali jsme v luxusu a paní domací z nás měla velikou radost. Však taky snídaně kanadských dřevorubců stála za to !!! Banik !!!

Ráno se loučíme a směřujeme na Morské oko. Po dobré radě se dostáváme zkratkou na cyklostezku, která nás má převést na Remetské Hámre, ale stejně to není cyklostezka, takže šlapeme pěšky. Milan se odděluje od výpravy a míří na Ukrajinu. Nakonec našlapal 115 km, neboť se nemohl dostat zpátky a hledal vhodný přechod. Doprovodné vozidlo 2x staví Colná stráž a čkoliv nic nepašujeme. Opět prší jak cyp. Po návštěvě motorestu se ubytováváme na Zemplínskej Šírave, přestává pršet, dojíždí i Milan a jdeme do hospody a slavííme. Nutno podotknout, že statečný synek-řidič Pavel Balgoš ví, kdy má dost a odchází spát, aby ráno dovezl zbytek výpravy na termály do Vrbova. Jídlo v kempu je jak z pornofilmu : viz fotka:

Ráno kupodivu neprší, ale než dojedeme do Vrbova, zase chčije. Navštěvujeme zdejší termály, mimochodem o hodně levnější než v Popradě a odpoledne už míříme domů. Zase je za námi ten krásný čas plný vtipů a čeká nás všední život. Už aby tu bylo to vyhodnocení !!!